… Ple de gom a gom (majoritàriament dones i nens) en l’acte ‘Neelam Ghar’, organitzat pels amics de la Federació Catalana d’Entitats Pakistaneses. Com que hi havien molts nens i nenes i m’han convidat a dir unes paraules als assistents, he volgut fer una prova: ‘els nens i nenes, ja enteneu i parleu el català?’ …Un ‘Sí’ sonor, alegre i contundent; fins i tot un sí d’orgull de saber-se català (a més de pakistanès) per part dels menuts… I les mares i pares, també contents de veure els fills que ja són d’aquí… Tot i que encara hi ha molta i molta feina per a que els adults (sobretot les dones que surten poc de casa) entenguin i parlin la llengua catalana… També hi eren, en nom de la Fundació Nous Catalans i de CDC, Èric Bertran, Khalid Shabaz, Tariq Abassi, Kamran Khan, Rodrigo Roco,… i Xavier Bosch i Maria Rosa Fortuny, director general per a la Immigració del Govern de Catalunya i sotsdirectora, respectivament; el Cònsol General del Pakistan a Barcelona,…Acte plenament reeixit!