I de benvinguda al nou Cònsol adjunt, Muhammad Aslam Ghori, arribat ja a Catalunya. I en presència del Cònsol General del Pakistan a Barcelona, Masud Khan Raja. Petit homenatge i agraïment a Shahkeel Shah, ofert per la Federació Catalana d’Entitats Pakistaneses i la Fundació Nous Catalans, a iniciativa de l’Espai Àsia.

A part de la cúpula de la representació diplomàtica pakistanesa a Catalunya, en la trobada hi van ser presents el director general per a la Immigració, del Govern de Catalunya, Xavier Bosch, el comissionat d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Esteve, el secretari d’Immigració de CDC i secr. general de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, el sotssecretari general de la Fundació, Èric Bertran, l’adjunta al director general de Cooperació de la Generalitat, Aouatif Stitou, els directors de la Fundació a Badalona i a Santa Coloma de Gramenet, Rodrigo Roco i Miquel Molina, el director de l’Espai Àsia de la Fundació, Khalid Shabaz Chuhan, amb Tariq Abassi, president de la Federació Catalana d’Entitats Pakistaneses, Kamran Khan, secretari general de l’esmentada Federació, amb dirigents de la mateixa a L’Hospitalet, Tortosa, Barcelona, Badalona,…
Dels discursos, en volem destacar algunes opinions de les autoritats consulars pakistaneses en els parlaments que van cloure el sopar:
El vicecònsol sortint, Shahkeel Shah: ‘CDC encara els reptes de la Immigració com ningú ho fa a Europa; té objectius clars i un lideratge fort’.
Muhammad Aslam Ghori, el nou vicecònsol arribat des de Karachi: ‘Mai havia vist un país amb els braços tant oberts amb la immigració com Catalunya, on el partit majoritari -i al Govern- té una seu pròpia per a la immigració que arriba’ (referint-se a la seu nacional de la Fundació Nous Catalans, que ahir va conèixer.
El Cònsol General del Pakistan a Barcelona, Masud Khan Raja: ‘CDC sou els pioners a l’hora de marcar una direcció per als catalans d’origen pakistanès, per a la seva integració al país d’acollida’.
També van intervenir altres membres de la comunitat d’origen pakistanès i el director general per a la Immigració, del Govern de Catalunya, Xavier Bosch, en nom de les Institucions catalans; i el secretari d’Immigració de Convergència, Àngel Colom, en nom de la primera formació política catalana i de la Fundació Nous Catalans.